برای ارزیابی کمالگرایی در این صفحه از تست کمال گرایی هیل و همکاران استفاده شده است. این تست که به اختصار HPI نام دارد دارای 59 گویه و 8 خرده مقیاس می باشد. گویه ها بر اساس مقیاس پنج درجه ای لیکرت به صورت: کاملا موافقم: 5، تا حدی موافقم: 4، نه موافق و نه مخالفم: 3، تاحدی مخالفم: 2، کاملاً مخالفم: 1، نمره گذاری می شوند. تفسیر تست کمالگرایی هیل دو فاکتور اصلی کمال گرایی مثبت و منفی و 8 زیرفاکتور را مشخص می نماید.
59 سوال
20 دقیقه
تفسیر تخصصی
55 هزارتومان
کمالگرایی یک مفهوم فلسفی است که در اصل به دنبال بهبود و بهینهسازی زندگی انسانها و اجتماعها میگردد. این مفهوم از دیدگاههای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته و به عنوان یک هدف یا ایدهآل معرفی میشود که میتواند به معنای مختلف تفسیر شود.
از یک جهت، کمالگرایی به تلاش برای رسیدن به اوج کمال و بلوغ در هر زمینهای، از جمله فردی، اجتماعی، فرهنگی و علمی اشاره دارد. این نگرش ممکن است به بهبود مهارتها، دستاوردها و علمیتر شدن دانش در جامعه معطوف شود.
از سوی دیگر، کمالگرایی میتواند به معنای جویایی بیپایان و غیرقابل رضایت در زمینههای مختلف باشد که میتواند به فشار روانی و نارضایتی از وضع فعلی منجر شود. افرادی که دارای این نگرش هستند، ممکن است همیشه به دنبال کمال و ایدهآلهای نامتناهی باشند و بر اساس این نگرش، هرگز نتوانند احساس رضایت کنند.
برنز مفهوم کمال گرایی را برای اولین بار به عنوان سازه تک بعدی ارائه کرد. با توجه به رویکرد تک بعدی، افراد کمال گرا تحت هر شرایطی به دنبال نتایج بی عیب و نقص هستند و این امر ممکن است آسیب های متعددی به آنها وارد کند. فرد کمالگرا خود را در پرتو معیارهای سختگیرانه ارزیابی میکند و از نظر عاطفی احساس ناراحتی میکند. آدلر (1963) برخی از جنبه های کمال گرایی را برای انسان مفید دانست و مدعی شد: تلاش برای رسیدن به کمال گرایی فطری است و جزئی از زندگی محسوب می شود و بدون آن زندگی غیرممکن است. از دیدگاه آدلر، تلاش برای رسیدن به کمال گرایی مثبت و سازنده خواهد بود، در حالی که با علایق اجتماعی سازگار است و می تواند پتانسیل فرد را به حداکثر برساند. از سوی دیگر، اگر فرد از آن برای تسلط بر دیگران استفاده کند، مخرب و منفی خواهد بود.
محققان مختلف جنبه های مثبت و منفی کمال گرایی را با عباراتی مانند: کمال گرایی فعال در برابر غیر فعال یا کمال گرایی عادی و کمال گرایی روانرنجور، بیان می کنند. با توجه به این مفهوم، استابر معتقد است که جنبه های مثبت و منفی کمال گرایی باید متمایز شود. از این رو، جنبه مثبت ممکن است به معنای کامل بودن و تمایل به سازماندهی بی عیب و نقص باشد و جنبه منفی مربوط به مشغولیت و نگرانی در مورد اشتباهات خود است.
با وجود اینکه ما در دنیای ناقصی زندگی می کنیم، هنوز هم بسیاری از افراد وسواس دارند که زندگی خود را کامل و بی نقص ببینند. کمال گرایی خصیصه ای است که زندگی را به یک گزارش بی پایان در مورد دستاوردها تبدیل می کند. با این حال، اگر جایی برای خطا باقی نگذاریم، مهم نیست که با چه چالشی روبرو شویم، نتیجه نهایی تقریباً همیشه ناامیدی خواهد بود. هدف تست کمالگرایی هیل این است که مشخص کند آیا شما تمایلات کمال گرایی دارید؟ تا چه حد و در چه زمینه هایی از زندگی خود کمالگرا هستید.
کمالگرایی در درجه اول توسط فشارهای درونی، مانند میل به اجتناب از شکست یا قضاوت سخت هدایت می شود. احتمالاً یک مؤلفه اجتماعی نیز در کمالگرایی وجود دارد، زیرا تمایلات کمال گرایی در بین جوانان در 30 سال گذشته، صرف نظر از جنسیت یا فرهنگ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. تصور میشود که رقابت علمی و حرفهای بیشتر، همراه با حضور فراگیر رسانههای اجتماعی و مقایسههای اجتماعی مضری که برمیانگیزد، در این امر نقش داشته باشد.
کمالگرایی از ابعاد مختلفی قابل بررسی است که هر یک از این ابعاد میتوانند تأثیرات متفاوتی بر رفتار و روانشناسی افراد داشته باشند. به طور خلاصه، این ابعاد شامل موارد زیر میشوند:
در نهایت، ابعاد مختلف کمالگرایی میتوانند تأثیرات متفاوتی بر روانشناسی فرد داشته باشند و مهم است که افراد به اندازهای از این ویژگیها بهرهمند شوند که به پیشرفت شخصی منجر شوند و به طور همزمان با حفظ تعادل در زندگی و روابط اجتماعی خود ادامه دهند.
به طور کلی، تست کمالگرایی در مختلف زمینهها و برای اهداف متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد. در زیر به برخی از کاربردهای این تست اشاره میکنم:
درمانهای روانشناختی:
آموزش و پرورش:
محیط کار:
ورزشهای حرفهای:
توسعه فردی:
روابط عاطفی و خانوادگی:
هیل و همکاران، (2004) گزارش دادند که همسانی درونی تست کمال گرایی هیل و همکاران بالا است که طیفی از 83/0 تا 91/0 برای همه خرده مقیاسها را در بر می گیرد (لول و لیمکی2009). در پژوهش جمشیدی و همکاران (1388) ضریب پایایی کل تست کمالگرایی هیل و همکاران از روش آلفای کرونباخ 89/0 بود.
00:00:00